Eduard Ereza Martínez
Software localizer

Proper bus Barcelona torna a estar disponible - Gràcies! [Catalan only]

22 October 2013

Aquest matí he mantingut una reunió amb CETRAMSA pel cas de l’aplicació Proper bus Barcelona. La reunió ha estat positiva i hem decidit publicar els següents comunicats.

Per part de CETRAMSA:

Arran dels comentaris publicats en la xarxa social i al diari el País sobre l’aplicació app Proper Bus Barcelona volem informar-vos i posar-vos al dia de tot això:
1.- No s’ha interposat ninguna demanda judicial contra el titular de l’aplicació app Proper Bus Barcelona.
2.- CETRAMSA col·labora amb diverses entitats privades cedint la informació necessària de les seves bases de dades per tal de que sigui operativa i eficient per al usuari del transport públic tota la informació que resulta d’aquestes aplicacions. De forma recurrent i habitual la informació que facilitem és objecte d’actualització, millores, canvis, etc., si no existeix una correcta actualitació podria originar una gran confusió al usuari del transport públic. Aquest és el motiu per el que totes les entitats i persones que han precisat d’aquesta informació, han contactat i consensuat amb nosaltres el normal funcionament de les seves aplicacions respecte a les nostres bases de dades.
3.- En aquest sentit CETRAMSA i el Sr. Eduard Ereza, titular de l’aplicació app Proper Bus Barcelona, ja han normalitzat i consensuat el normal funcionament de l’aplicació, respecte a la informació que aquesta empresa està en condicions d'obrir les bases de dades per l'us de la mencionada aplicació, que estarà disponible aquest mateix matí.

Per part meva:

Arran de la polèmica suscitada per la publicació en diversos mitjans i xarxes socials de l'eliminació de l'aplicació "Proper bus Barcelona", m'agradaria fer les següents puntualitzacions:
- Per part de CETRAMSA s'han mostrat disposats en tot moment a trobar una solució al conflicte generat, i l'actuació de tots els professionals implicats ha estat l'adequada a les circumstàncies.
- Hem arribat a un acord de col·laboració, que permet restablir immediatament el funcionament de l'aplicació Proper bus Barcelona. CETRAMSA s'ha mostrat a favor de les dades obertes en tot moment, i únicament ha demanat que se li notifiqués la intenció d'utilitzar aquestes dades, de manera que fos possible garantir la seguretat i actualització de les mateixes.
- Assumeixo la meva part de culpa en el conflicte per no haver contactat prèviament amb l'Àrea Metropolitana, sol·licitant permís per a la utilització de les dades i indicacions per a la seva correcta gestió. No obstant això, la meva única queixa ha estat en tot moment per la comunicació oficial en el moment inicial, requerint l'eliminació de l'aplicació. Totes les converses posteriors han estat raonables i en pro de buscar un acord positiu per a les dues parts i per a Barcelona.
Considero, per tant, tancat aquest tema.

Ja a nivell més personal, voldria aprofitar aquesta publicació per agrair el recolzament i els missatges de suport de tots els usuaris. Sense vosaltres, res seria possible. Gràcies a tots una vegada més.

Podeu descarregar l’aplicació des de Google Play o des de BlackBerry World (els enllaços poden trigar una estona a estar operatius per motius d’actualització).