Eduard Ereza Martínez
Localitzador de programari

L'hora d'emprendre un nou camí

23 de juliol del 2020

L’any 1999, quan sols tenia 13 anys, vaig començar a traduir diversos videojocs i aplicacions al català. Ho he continuat fent com a afició fins al dia d’avui, però m’he dedicat professionalment al desenvolupament d’aplicacions (primer web, en PHP i Java, i posteriorment per a Android). Dedicar-me a la programació m’ha permès veure la localització d’un punt de vista nou.

Actualment, em veig amb cor d’emprendre un nou camí ple de reptes: dedicar-me a la localització de programari i videojocs de manera professional. Ja fa temps que he participat en traduccions oficials: les dels videojocs To the Moon i Finding Paradise, les de diverses aplicacions (Weblate, Aegisub, Tachiyomi) i les de diversos llocs web (Weblate, itch.io i altres).

Gràcies a l’experiència que tinc en el desenvolupament d’aplicacions, conec perfectament les diferents problemàtiques que apareixen en localitzar programari: la importància del context per als localitzadors, la pluralització, les variables, etcètera. També, en el cas concret de les aplicacions per a mòbils, l’adaptació a múltiples dispositius (i per tant, la llargada de les cadenes de text i la importància de fer proves).

Ja veurem si aquest camí em duu a nous horitzons, però penso que és la decisió correcta. Espero que ens vegem en futures traduccions!