Eduard Ereza Martínez
Localitzador de programari

Migració a un VPS de CDmon

17 de maig del 2012

Ara que estic començant a acabar el meu lloc web personal, volia explicar ràpidament la meva última experiència amb l'allotjament web.

Durant els últims 5 anys, he allotjat tots els meus llocs a A2Hosting: tenien allotjament compartit molt barat, i era feliç amb tots els seus serveis. Fins fa uns meso.

Fa uns mesos, vaig començar a experimentar errors de connexió a la base de dades en alguns dels meus llocs. Pensava que podia ser per culpa de l'alta activitat de trànsit dels spammers (he tingut alguns atacs de spam als fòrums phpBB que allotjava). Eren poc habituals així que no m'hi vaig molestar gaire, ja que cap dels llocs que allotjava era crític.

Fa aproximadament un mes, vaig començar a adonar-me que passaven més sovint. Fins i tot aplicant polítiques per lluitar contra les peticions dels spammers, seguia obtenint els mateixos errors. De vegades, el lloc web estava caigut quasi 30 minuts. Vaig executar algunes consultes als fòrums per fer neteja, i cada vegada que intentava executar-les, la connexió a la base de dades fallava i cap dels meus dominis podia accedir-hi (fins i tot utilitzant usuaris diferents!). Finalment, vaig preguntar al suport tècnic d'A2Hosting, i, després de CINC! hores, simplement van respondre que tenia algunes consultes lentes, i que els seus scripts automàtics tallaven la connexió a la base de dades durant una estona. Per suposat, si volia deixar de veure aquests errors, m'havia de passar a un pla d'allotjament més car.

I ho vaig fer. Vaig canviar a un servidor virtual privat (Virtual Private Server, VPS) de CDmon. I no podria ser més feliç. He instal·lat tot el programari que necessitava, i tinc control total sobre tot. Sí, és molt més costós, però val realment la pena! Puc administrar el programari, definir configuracions personalitzades, instal·lar els scripts que necessiti, i deixar d'obtenir errors estúpids de connexió, aturades sobtades, actualitzacions de PHP inesperades i no anunciades que fan que es trenquin els meus llocs, etc. A més, són del meu propi país i puc comunicar-m'hi de manera molt fluïda.

A part de tot això, també he migrat tots els comptes de correu electrònic a Google Apps (ja utilitzava Google Apps per al meu lloc web principal i n'estic molt content, i no em volia molestar a configurar el meu propi servidor de correu perquè no tenia experiència fent-ho).

Així que aquest és el resum ràpid dels esdeveniments. Resum més ràpid: A2Hosting molava però ja no mola. CDmon SÍ que val la pena!