Eduard Ereza Martínez
Localitzador de programari

Instal·lació d'ADSL en un pis de l'any de Maria Castanya

15 de setembre del 2008

Fa més d’un any que em vaig mudar a casa de la meva àvia (a Barcelona) per motiu de feina, i fins ara he estat fent servir diverses xarxes Wi-Fi. Crec que ja era hora de contractar un ADSL, així que després de mirar una mica m’he decidit per l’oferta de Yacom Total (ADSL 20 MB + línia + trucades nacionals gratis per uns 40€ al mes). Això implica diversos passos per desempallegar-se de l’actual línia de Telefònica. Per una part, s’ha de rebre el router i instal·lar-lo. Per l’altra, s’ha de donar la conformitat del canvi d’operadora de la línia. I finalment, s’ha d’adquirir el telèfon que lloga Telefònica.

Pel que fa al router, 11 dies després de contractar el servei, ja l’he rebut. El problema ve a l’hora de connectar-lo. Primer, no hi ha rosetes de connexió on poder-lo connectar. Sí senyor, els dos telèfons que hi ha al pis estan soldats directament a un cable que prové de l’entrada de la línia. Un deu per als cracks que ho van instal·lar (un dels telèfons és un Domo i té una autèntica xapussa feta per dins). Com que no hi havia rosetes, he pensat de provar-ho al PTR (és el que et recomanen també si hi ha problemes de sincronització amb l’ADSL). Doncs l’ADSL no sincronitza, i és que no és un PTR sinó un PCR, dels que fa més de 10 anys que no se n’instal·len i que dóna problemes amb l’ADSL, però això té solució. He fet el que s’aconsella en aquest tutorial i el router segueix sense sincronitzar. A veure què em diran demà els del servei tècnic.

Pel que fa a la línia, s’ha de fer una gravació telefònica en què el titular de la línia accepti la portabilitat. Donat que és la meva àvia i difícilment podrien fer una gravació correcta, estem a l’espera que arribi la carta amb tot per escrit, perquè només calgui signar-la. Ja veurem si arribarà, i quan.

Finalment, respecte al lloguer del terminal, aquesta setmana trucaré a Telefònica per adquirir-lo. Espero que, com que encara no he cursat la portabilitat, es portin mitjanament bé.

Seguiré informant de futurs successos.